Ny biskop electus för Nordisk-katolska kyrkan

Ny biskop electus för Nordisk-katolska kyrkan

Ved Den nordisk-katolske kirkes åttende Generalsynode fredag den 25. oktober ble fr. Ottar Mikael Myrseth valgt til ny biskop med ansvar for Skandinavia. I embedet etterfølger han biskop Roald Nikolai Flemestad som inntil videre vil fortsette som biskop for den øvrige virksomhet i Europa.

Den nordisk-katolske kirke tilhører Scranton-unionen, og det vil være unionens erkebiskop Anthony Mikovsky fra Pennsylvania, USA, som skal forestå konsekrasjonen av biskop-elekt Ottar Mikael Myrseth. Bispevielsen vil finne sted i St. Stanislaus katedralen i Scranton torsdag 30. april neste år og innsettelsen lørdag 16. mai i St. Johannes Døperen kirke i Oslo. 

Ottar Mikael Myrseth, f. 1951, cand. theol. fra Menighetsfakultetet i 1977 og ordinert i 1978, har vært sokneprest i Rødtvet og i Spjelkavik samt stiftskapellan for biskopen i Møre. Han har hatt tillitsverv i Presteforeningen, Kirkelig Fornyelse og Samråd på Kirkens Grunn hvor han var formann.
I 2001 forlot han Den norske kirke og ble ordinert til prest i Den nordisk-katolske kirke, hvor han har tjenestegjort som sokneprest i St. Olav menighet i Ålesund, prost i Selja prosti og fra 2013 som generalvikar for biskopen. Ved siden av prestetjenesten har han hatt stilling som lærer ved Borgund Folkehøgskole (2001-2017).

Oslo, 7. november 2019
Biskop Roald Nikolai Flemestad

0 kommentarer

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Önskar du att fler får läsa detta?