Ny subdiakon i Bergen

Ny subdiakon i Bergen

Idag, på Nilsmessedagen, ble Håkon Johannes Andersen kirkens nyeste subdiakon. Handlingen skjedde i høymessen i Sta Sunniva i Bergen, ved biskop elekt Ottar Mikael.

Håkon har hele denne høsten beriket messefeiringen i Sta Sunniva som organist og forsanger, og vil bli på den posten ut inneværende akademiske år. Han tok nemlig ut permisjon fra lektorjobben i Ås for å studere teologi ett år på NLA i Bergen.Håkon er allerede blitt et verdifullt bidrag til det kollegiale samarbeidet i Sta Sunniva, og med sitt milde vesen vinner han også menigheten.

I det siste har han gjennom kirkens hjemmeside minnet oss om at adventstiden handler om å be Jesu bønn: Komme ditt rike. «Vi bør be Komme ditt rike! med tålmodighet, men enda mer med utålmodighet,» skriver den nye subdiakonen.

Vi ønsker ham velkommen i kirkens tjenestefellesskap, og ber for hans tjeneste i den hellige messen med blant annet å holde de hellige kar og gjenstander i stand. I liturgien heter det at disse «henter sin mening fra Herren Jesus Kristus, som er kirkens sanne alter. Legg derfor vekt på at din tjeneste er et uttrykk for din tro på ham.»

0 kommentarer

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Önskar du att fler får läsa detta?