Generalsynoden 2022

Generalsynoden 2022

Årets generalsynode, den første siden bispevalget 2019, ble avholdt i St. Johannes Døperens Kirke i Oslo lørdag 7. mai. Det var dermed første gang vår nye biskop, Ottar Mikael, kunne ønske representanter for kirkens menigheter, både leke og geistlige, velkommen til generalsynode. Etter å ha ønsket velkommen ga biskopen styringen av møtet over til generalvikaren, fr. Asle Ambrosius, som rutinert ledet forsamlingen gjjennom møtets dagsorden.

Et viktig punkt på dagsordenen var valg av nytt lekmedlem til Kirkerådet. Under valget måtte de geistlige representantene forlate salen og kom først inn igjen da valgresultatet forelå.

Etter lunsj samlet delegatene seg igjen i kirkesalen, men nå var de ikke lenger alene. Denne sesjonen var annonsert som et åpent møte, og det var kommet en rekke mennesker både  fravår egen kirke og fra andre sammenhenger for å høre Leif S. Jacobsens glitrende foredrag med tillelen.»GJØR DISPLER! KRISTEN KIRKE I EN ETTERKRISTEN KULTUR«. Samtalen etter foredraget viste med all mulig tydelighet at Jacobsen evnet å ordlegge et vanskelig tema på en måte som traff og engasjerte tilhørerne.

Synodehelgen ble avsluttet med pontifikalmesse søndag formiddag, der biskopen tok opp et nytt medlem i St. Johannes Døperens menighet.

Kleresiet og det nyopptatte medlemmet, Thomas Herman, utenfor kirken etter messen søndag.

                                             

0 kommentarer

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Önskar du att fler får läsa detta?